Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Susținerea financiară a copiilor

Publicat de marcela 26.06.2019 0 Comentarii BANII FAMILIEI, INCOTRO?,

Susținerea financiară a copiilor

 

Susținerea financiară a copiilor la creșterea și dezvoltarea lor personală și profesională poate reprezenta un obiectiv financiar din viața ta de adult responsabil; obiectiv care se adaugă achiziției unui cămin propriu, unei mașini și a acumulării pentru siguranța financiară a ta și a familiei la pensie.

 

banii si copiii

Există mai multe categorii de familii:

 

  1. Familii care nu își doresc să își susțină financiar copiii decât până la 18 ani, apoi ei sunt majori și se pot descurca singuri. ”Să se descurce” este motto-ul pentru copiii lor.
  2. Familii care își susțin copiii până la pensia copiilor dacă se poate. ”Vreau să îi ofer mai mult decât mi-au oferit mie părinții mei” și atunci acești părinți își cocoloșesc copiii, fără a îi lăsa să fie responsabili pentru ei și pentru viața lor.
  3. Familii care își susțin copiii atât cât este necesar; strâng bani pentru copiii lor ”dacă vor avea nevoie să îi ajutăm, o vom face, în schimb, dacă nu este necesar, nu îi vom ajuta, îi lăsăm să găsească ei modalitățile de a se ajuta singuri”.

 

Acestea sunt din experiență, cele trei tipologii de familii din punct de vedere al susținerii propriilor copii. Niciuna nu îmi permit să afirm că este buna sau rea, numai că este necesar a fi găsit un echilibru. Fiecare părinte alege să își crească copilul cum dorește și o va face în baza experiențelor sale. Dar a îl susține necondiționat, fără a îi lăsa posibilitatea să se descurce singur, poate crea comportamentul de inacțiune a copilului, pentru că știe că oricum va primi, chiar dacă se descurcă sau nu, chiar dacă va reuși sau dacă va face ceva sau nu, chiar dacă va lua o decizie bună sau nu. Cu toate acestea, există și excepții. Eu provin dintr-o astfel de familie: care mă susține neconditionat, în schimb mi-am creat propriul drum, propria judecată și independență, de a lua hotărâri pentru drumul meu și deși au fost deschisi să mă susțină în totalitate, studiile au fost plătite din munca proprie și am deprins încrederea în mine și în forțele proprii, cu atât mai mult încât efortul financiar altfel ar fi fost foarte mare și ar fi pus o presiune mult prea mare pe bugetul familiei mele.

 

Alegerea susținerii sau nu a copilului vine cu o responsabilitate din partea părintelui și cu eforturi financiare mari, astfel încât, lipsa planificării cheltuielilor cu tot ceea ce presupune creșterea și dezvoltarea copilului, pornind de la însăși nașterea consistă în costuri mari.

 

În episodul următor, vom face toate calculele necesare pentru o susținere optimă a creșterii și dezvoltării copilului.

 

Succes în conștientizarea banilor și a obiectivelor financiare

 

Bucur Roxana

Planificator și consultant financiar independent

http://psihologiabanilor.ro/blog/

Scrie un comentariu