Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

În siguranță, acasă!

Publicat de marcela 13.05.2020 0 Comentarii JURNAL DE DESIGNER,

Când spui “acasă”, te cuprinde un sentiment plăcut, cald, reconfortant. Acasă este locul unde te simți în siguranță! Dar nu întodeauna este așa. Din păcate, multe dintre accidente se petrec în locuințe. În continuare, vom vedea ce accidente putem evita dacă respectam câteva reguli de siguranță. 

 
sursa foto: Photo by sarandy westfall on Unsplash 
 
1. Acordați atentie deosebită instalațiior electrice, termice și sanitare! Urmăriți cu atenție dacă acestea funcționează corespunzător, nu amânați reparațiile și reviziile, angajați numai firme și persoane autorizate care să se ocupe de întreținerea instalațiilor.  
 
2. Alegerea finisajelor potrivite! Este recomandat ca pardoselile care intră în contact frecvent cu apa să fie placate cu materiale antiderapante. În cazul placajelor ceramice, se va ține cont de coeficientul de alunecare, R, a cărui valoare recomandată pentru camera de baie este 10. Suprafața pardoselilor finisate cu vopsea epoxidică necesită un tratament suplimentar pentru a deveni antiderapantă. Sfatul meu este ca, înainte să achizitionati finisajele pentru pardoseli, să consultati un specialist. 
 
3. Ancorarea pieselor de mobilier grele și voluminoase în perete sau în pardoseală. Dacă sunt copii mici în locuință, sunt necesare precauții suplimentare. 
 
4. Asigurați-vă ca orice panou de sticlă este securizat, fie că este vorba de cabine de duș, vitrine, uși, panouri despărțitoare. 
 
5. Verificați frecvent integritatea cablurilor electrice, a prizelor, prelungitoarelor și întrerupătoarelor. Daca observați ceva în neregulă, nu ezitați să chemați un electrician! 
 
6. Citiți cărțile tehnice ale aparatelor electrocasnice și electronice, înainte de a le pune în funcțiune! Pe lângă evitarea unor neajunsuri și accidente, cu siguranță veți afla lucruri utile și interesante despre noua achiziție. 
 
7. Înlocuiți sau reparați cât mai curând aparatura, mobilierul, bateriile și obiectele sanitare. Fiecare zi de amânare poate duce, de multe ori, la accidente. 
 
8. Atenție la balustrade! Fie că este vorba de balustrada de la balcon sau scară, aceasta trebuie sa fie confecționată dintr-un material solid, să fie foarte bine fixate și să respecte înălțimea recomandată. 
 
 
Dacă accidentele de acasă sunt dese, este cazul să faceți o evaluare amănunțită a condițiilor de locuire! Cu puțină planificare, orice problemă poate fi remediată, iar sentimentul de siguranță va reveni.  
 
 
Vă doresc succes la locuit în siguranță! 
 

 

Idei, și trucuri de design te așteptă în fiecare săptămână la ”Secrete de designer ” pe www.mamachef.ro - inspirație și informație pentru mămici și pitici.
 
Cu drag,
 
Daria - decorator de interioare - designer de textile - magician in amenajari - psiholog de case
 
daria@greenwood-team.ro
 
0728/679.669
 
https://www.facebook.com/daria.decorator/

Scrie un comentariu