Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Protectia financiara optima

Publicat de marcela 04.06.2019 0 Comentarii BANII FAMILIEI, INCOTRO?,

Protecția financiară optimă

 

Am vorbit despre achiziția imobiliară: protecția și planificarea proprietății proprii. În cadrul planificării am discutat despre a lua în calcul eventuale situații neprevăzute ce pot apărea și deturna întregul plan dacă nu există soluții de rezolvare a acestora.

 

Protectia optimă a unui obiectiv financiar presupune și protecția optimă a sănătății.

 

Sănătatea nu o prețuim decât în momentul în care nu o mai avem spune o vorbă românească și, în majoritatea cazurilor, această zicală se aplică des, întrucât în planul financiar nu iau în calcul lipsa sănătății. O problemă de sănătate poate afecta planul de realizare a obiectivelor financiar, căci necesită sume de bani, mai mari sau mai mici, însă, dacă nu sunt bugetate, reprezintă o piedică mare în realizarea obiectivului într-un mod optim. Sunt cazuri în care o problemă de sănătate a presupus amânarea obiectivului ori realizarea unui împrumut.

 

            Un plan făcut de un tânăr care nu a avut parte de probleme de sănătate, de multe ori, scapă acest aspect de dub planificare.

 

Cum ne protejăm sănătatea?

            Din punct de vedere financiar, putem să ne protejăm sănătatea apelând la ”pușculiță”, rezerve financiare, fonduri de urgență unde să includem eventuale costuri medicale sau să ne ”plătim” pe noi și sănătatea noastră, apelând la o asigurare de sănătate care permite eșalonarea unui cost pe o perioadă mai mare și tratarea problemei de sănătate cu o sumă mai mare decât cea cu care am cotizat.

În acest mod protejăm și sănătatea, dar și obiectivul financiar pentru care lucrăm.

 

Cât costă protecția sănătății?

Dacă vorbim despre prevenție, tratare și chiar boli grave, o simplă alocare lunară de câteva zeci de lei, până la una sau două sute de lei, ne poate scăpa de ani de împrumut sau de amânarea obiectivelor financiare importante valoric precum achiziția unui imobil.

 

Pierderea locului de muncă

Un alt obstacol în realizarea optimă a unui obiectiv financiar poate fi reprezentat de pierderea locului de muncă. Acest obstacol constă în lipsa unui venit pentru realizarea planului financiar și o considerabilă ”gaură” financiară. Astfel, planificarea financiară vizează alocarea de economii pentru a constitui un fond de urgență pentru o astfel de situație care să acopere 3-6 sau chiar 12 luni de pierdere a locului de muncă. Durata de inactivitate profesională este dată de circumstanțele particulare: domeniul de activitate și personalitatea clientului căruia i se face planificarea, ținând cont de modul în care consideră că este pentru el siguranța financiară într-o astfel de postură. Cu o de rezervă împotriva lipsei veniturilor, planul de realizare a plății împrumutului, spre exemplu nu pune în pericol pierderea obiectivului și nici liniștea personală.

Planul pentru realizarea obiectivelor financiare se realizează din timp, împreună cu un planificator financiar care să ofere din experiența sa metode și soluții optime pentru liniștea, confortul obiectivului tău.

 

Roxana BUCUR - 0727/817.333, info@psihologiabanilor.ro, blog: www.psihologiabanilor.ro

Scrie un comentariu