Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Parenting-ul si educatia financiara

Publicat de marcela 19.07.2019 0 Comentarii DESPRE BANI...PENTRU COPII CU MARUNTILA,

Parenting-ul si educația financiară

 

Parentingul și educația financiară au apărut în piață pentru a acoperi o nevoie: nevoia părinților de a își crește copilul ”așa cum trebuie”, oferindu-i ceea ce are nevoie, când are nevoie, în manieră optimă.

Dacă parentingul vizează educația globală, educația financiară face parte din maniera oportună de creștere și dezvoltare a copilului. Copilul ”poate crește oricum” pot spune unii, ”la mine, părinții, nu au făcut cursuri de parenting, despre cum să își crească copilul și uite-mă, sunt bine!” Da, este adevărat, însă sunt alte vremuri. Acum este necesar, cel puțin din punct de vedere financiar, să îți educi copilul pentru că altfel va deveni un adult incapabil să își gestioneze banii, să își realizeze obiectivele financiare. 

 

Alte vremuri, alte perspective educaționale...

 

Educația financiară este necesară acum mai mult ca niciodată pentru că acum statul nu mai este cel care are grijă să avem un loc de muncă, o locuință proprie. Suntem pe cont propriu și ceea ce ne propunem să dețin râmane în responsabilitatea noastră de a realiza. Efortul depus este al nostru în totalitate, iar acum contează cel mai mult informația. Dacă nu deții informația pentru a pune în practică, a acționa în baza realizării prosperității, a realizării financiare proprii, atunci nimeni altcineva nu o va face în locul tău.

 

 Libertatea și educația  

 

            Odată cu democrația s-a instalat libertatea, dar, totodată și responsabilizarea; responsabilizarea părinților pentru educația copiilor și a copiilor când aceștia vor fi adulți. Părinții sunt responsabili pentru educația copiilor pentru a îi forma, a le da o direcție de educație pentru un viitor prosper, iar copiii sunt responsabili pentru crearea obișnuințelor financiare sănătoase, îndeplinirea obiectivelor lor financiare: a siguranței lor financiare și a viitoarei familii.

            Fiecare are dreptul și libertatea de a își gestiona banii după bunul plac. Cei mai mulți își gestionează banii după cum au fost învățați, după cum și-i au administrat părinții lor, astfel, tind să perpetueze obișnuințele, experiențele părinților lor, însă, din păcate, fără responsabilizarea gestionării oportune, creșterea și dezvoltarea copiilor lor nu va fi una optimă cerințelor viitoare. Cu toții au libertatea de a se educa, de a își educa copiii.

 

Copiii și banii

 

            Educația financiară nu este doar despre bani, cât despre responsabilizare. Într-o lume în care avem libertatea de a face ce vrem, educația financiară reprezintă virtutea gestionării și stăpânirii atât de sine cât și a valului de posibilități nelimitate de a pierde bani.

 

Roxana Bucur

Educator al copiilor și al părinților în ceea ce privește conștientizarea importanței educației financiare în viețile noastre

Autor al cărții pentru copii: ”Mărunțilă și Bancnoțilă”

Scrie un comentariu