Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Banii pe intelesul tuturor... cu Roxana Bucur

Publicat de marcela 22.04.2019 0 Comentarii BANII FAMILIEI, INCOTRO?,

iExpo se bucură să ți-o prezinte pe ROXANA BUCUR, expert financiar, specialistul iExpo care ne va vorbi despre bani pe înțelesul adulților, dar și copiilor în seria de articole pe care le va publica pe platforma iExpo.

 

Cine sunt eu să vă vorbesc despre bani și finanțe personale?

 

Roxana Bucur sunt și sunt încântată să fim împreună în incursiunea lumii finațelor personale. În cele două secțiuni de care mă bucur să le administrez: educație financiară pentru managementul banilor din cadrul familiei, precum și de realizarea educației financiare în copilărie voi expune, atât infomații obiective despre bani și administrarea lor, cât și informații pe care le voi împărtăși din experiențele proprii.

Dacă vă întrebați cine sunt eu și de ce sunt aici ca expert financiar este pentru că activez în domeniul financiar de aproape 4 ani ca planificator și consultant fiduciar (așa cum definește Tony Robbins consultantul independent de o companie financiară și axat pe nevoile clientului) și am experiență în gestionarea finanțelor personale de la vârsta de 4 -5 ani. În baza experienței personale a luat ființă cartea de educație financiară pentru copii. Sunt pedagog în urma studiilor absolvite și manifest deschidere în ceea ce privește educația, considerând-o singura responsabilă de dezvoltarea comunității noastre și, respectiv a țării. Iubesc copiii și iubesc să ”predau” ceea ce eu am învățat sau/și am experimentat; toate fundamentate științific.

Consider banii importanți. Da, recunosc acest lucru, deoarece de mic copil am observat că dacă vreau ceva nu este deajuns să îmi doresc și gata voi avea; am nevoie de resurse: bani pentru a îmi cumpăra ceea ce îmi doresc sau am nevoie (vom discuta de-a lungul serialului nostru despre diferența existentă între nevoie și dorință).  Am trăit o copilărie în care am avut resurse limitate, bani, mai precis, astfel, copil fiind am păstrat orice mică resursă financiară ce ajungea pe mâinile mele, monede, în special, și îi păstram într-o gentuță; aceea era pușculița mea. La fiecare monedă strânsă mă bucuram și îmi plăcea să văd cum se adună, se ”înmulțesc” odată cu trecerea timpului, ceea ce mi-a format emoții pozitive în legătură cu gestionarea banilor și cu puterea mea de a economisi, de a salva bani pentru ca mai târziu să ajung să am bani.

Am ajuns să primesc și bancnote din partea familiei mele, a rudelor și odată cu angajarea mea sezonieră la vârsta de 15 ani și jumătate am început să ”salvez” 90% din ”salariu”, ceea ce am făcut și mai târziu, ajungând la vârsta adultă economisind 60% din venituri. La vârsta de 17 ani mi-a deschis primul depozit bancar- primul meu produs financiar de gestionare a banilor mei și primul pas în realizarea obiectivului meu financiar - așa l-am văzut atunci - și anume: achiziția propriei locuințe. Devenind consultant fiduciar am aflat și soluții de investiții, multiplicarea banilor ceea ce mi-a sprijinit realizarea obiectivului financiar și amplificarea gradului de acumularea a fondurilor necesare realizării obiectivului meu financiar.

În gestionarea finanțelor proprii sunt axată pe siguranță, posibilități de multiplicare a banilor, diminuând efortul de ”salvare” a cât mai multor bani, de folosirea inteligentă a metodelor din piața financiară de a păstra/multiplica banii și sunt interesată de conștientizarea elementelor, metodelor psihologice prin care psihicul ne sprijină în dezvoltarea, îmbunătățirea situației financiare.

 

Vă aștept, o dată la două săptămâni, miercuri la specialistul iexpoHOME la ”BANII FAMILEI...ÎNCOTRO?”  - Ghid de educație financiară și  vineri la specialistul iexpoKIDS  la ”DESPRE BANI...PENTRU COPII, CU MĂRUNȚILĂ”

 


Roxana BUCUR - 0727/817.333, info@psihologiabanilor.ro, blog: www.psihologiabanilor.ro

Scrie un comentariu