Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Cum sa eviti sa-ti transformi livingul intr-un teren de fotbal si totusi sa te simti in largul tau in el ?

Publicat de marcela 20.05.2019 0 Comentarii CONSTRUIESTE CU CAPUL PE UMERI,

Cum sa eviti sa-ti transformi livingul intr-un teren de fotbal si totusi sa te simti in largul tau in el ?

 

 

Cu multi ani in urma , imediat dupa casatoria cu Bianca , ne-am mutat intr-un apartament de 2 camere de 40 mp in care adoram sa ne bem cafeaua impreuna. De ce ? Pentru ca daca intram amandoi in bucatarie , cu siguranta singura solutie de a o servi amandoi , era sa ne tinem in brate asta ca sa intelegeti cam despre ce dimensiuni ale bucatariei vorbesc . 
 
 
La vremea respectiva insa niciunul dintre noi , nu avea nimic impotriva . Nu ca mai tarziu am fi avut , dar , la o vreme Dumnezeu ne-a binecuvantat cu o minune cu ochi ce adora sa dea din picioare si sa se intinda imediat dupa ce servea masa :). 
 
 
Ei bine draga cititororule, cand casca si se intindea , iar noi , se nimerea sa ne aflam impreuna in bucatarie,bucataria n-o mai simteam la fel de confortabila . De ce ? Pai pentru ca acum trebuia sa tin in brate ambele fete pentru a putea servi intr-o oaresicare decenta masa toti trei :)!
 
 
Daca trebuia sa-i incalzim laptele , trebuia ori eu ori sotia mea sa facem o gramada de acrobatii si ghidusii pentru a trece unul pe langa celalalt astel incat macar unul dintre noi sa ajunga la aragazul din coltul bucatariei. Ori , ar mai fi fost o solutie :  doi dintre noi , oricare am fi fost acestia sa fi parasit bucataria . Da, era oleaca peste mana . 
 
 
Ah ! Am uitat sa va spun un lucru : acel spatiu de-l numeam bucatarie , ne servea si pe post de living …:)  Noi in spuneam open-space :)
 
 
Inainte de aparitia in viata noastra a Mirunei , nu prea ne faceam probleme . Eu cu sotia mea , ne incadram in media pe tara in ceea ce priveste suprafata locuibila pe persoana . 
 
 
Suprafata locuibila pe persoana in Romania , este in crestere in ultimi ani, ea atingand o cifra medie de 11,56mp (in 1992), fata de numai 8,86 mp in 1977. 
 
 
Totusi la circa 8 milioane de persoane le revine o suprafata locuibila mai mica de 8 mp pe persoana, iar la aproape 1,4 milioane le revine o suprafata locuibila sub 4 mp pe persoana.
 
 
Categoriile de persoane care se afla in aceasta situatie sunt majoritatea muncitori, pensionari si, in general, persoanele cu venituri mici.
 
Suprafata locuibila pe persoana, in Romania, este cu mult sub cifra din alte tari din zona (Polonia-18,2 mp; Slovacia-21,0 mp; Cehia-25 mp; Bulgaria- 16,7mp). 
 
 
Ei stiam datele acestea si stunci , dar in momentul in care mi-am construit propria casa, datorita neajunsurilor mai sus-pomenite,  ce ni le  crease acea bucatarie cu functiune de living din micutul nostru apartament cu doua camere , am avut tendinta la un prim exercitiu de proiectare (asa incepe conceperea casei cu un exercitiu de proiectare, chiar daca este facut de doi “proiectanti debutati” tu si sotia ta)  sa ne transformam livingul viitoareai noastre case intr-un adevarat teren de fotbal . 
 
 
Dupa o analiza mai atenta insa, am ajuns la concluzia ca putem sa optimizam spatiul astfel incat sa nu facem risipa de el , dar nici sa nu mai traim senzatii de claustrofobie sau de angoasa de cate ori ne vizitau niste preinteni pentru ca nu aveam unde sa-i poftim la o cafea , sau pur si simplu sa stam relaxati la o sueta. 
 
 
Asadar am sa impartasesc cu tine trei lucruri pe care le-am facut pentru a optimiza spatiul de living-dinning:
 
  1. Creaza un spatiu comun living-dinning . Te rog sa nu confunzi asta cu bucataria open space (desi daca asta iti doresti si acest lucru poate fi posibil). Crearea unui spatiu comun de living si dining iti da senzatia de spatialitate . Totodata are si un rol practic de sevirea a mesei intr-un spatiu oarecum separat  doar vizual de spatiul de relaxare. 
  2. Alege pentru living un coltar generos care sa poata gazdui  confortabil cel putin 6 persoane (adica tu, sotia ta, cei unul sau doi copii ai tai si cel putin inca 2 musafiri ). Acest coltar iti va crea senzatia de confort si intimitate in suetele pe care le veti purta in familei sau cu prietenii vostri . 
  3. Alege sa ai in living ferestre mari . Acest lucru este cu atat mai spectaculos ca efect cu cat ai “un view” mai spectaculos din living (munti in departare, marea in apropiere , sau pur si simpul curtea cu un gazon impecabi tuns :) )
 
Imagineaza-ti ca esti acum in livingul casei tale si stai relaxat la o cafea impreuna cu sotia si prietanii tai la o cafea . 
 

 

 
Pentru mai multe detalii legate de optimizarea spatiilor interioare ale unei case, intra pe www.cristianbudau.ro
 
 

Scrie un comentariu