Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Am prea putin ca sa economisesc

Publicat de marcela 08.08.2019 0 Comentarii BANII FAMILIEI, INCOTRO?,

Am prea puțin ca să economisesc

 

Am tot vorbit despre obiective financiare mari, care necesitau mulți bani: achiziție locuință, susținere financiară a copiilor pentru studii și un start bun în viață, nuntă și am văzut că avem două variante prin care putem face rost de bani: fie îi economisim, fie ne împrumutăm. Cum a doua variantă ne scoate mai mulți bani din buzunar pentru fiecare dintre aceste obiective, întrucât plătim dobânzi, varianta economisirii este cea mai bună de ales, în schimb intervine, odată cu banii și răbdarea, este necesar să ne-o atrenăm.

 

 

Avem două resurse: timpul și banii

 

Pentru a le îndeplini obiectivele financiare importante valoric avem nevoie de timp și de bani.

Aceste două resurse sunt extrem de importante dacă vrem să avem o casă proprie, o siguranță financiară, bani pentru studiile copiilor. La siguranță financiară nu mă refer la a avea un job și atât, mă refer la a avea rezerve dacă am nevoie pentru a sta acasă o perioadă pentru a îmi căuta un loc de muncă mai bine plătit sau a avea bani pentru a îmi face o operație costisitoare și a mă pute recupera într-un termen mai lung.

 

Banii sunt o problemă de cele mai multe ori pentru că sunt puțini. Aici intervine timpul. Dacă avem puțini bani de care dispunem pentru a îi economisi, ne folosim de puterea timpului pentru a ne crește rezervele de bani. Și aici intervine și răbdarea. Foarte importantă.

Dacă nu avem mulți bani, ne folosim de timp, așteptăm mai mult până acumulăm mai mulți bani, în schimb dacă avem mai mulți bani pe care îi putem pune deoparte, atunci timpul implicat în economisire este mai scurt, însă niciodată nu ne spunem: ”Nu economisesc pentru că am bani puțini”; puțin cu puțin va face mai mult, în timp.

 

Banii sunt o problemă

 

Banii nu sunt o problemă dacă reușim să îi gestionăm. Obiceiul în finanțe personale este cel care determină gradul de realizare al obiectivelor financiare. Dacă suntem obișnuiți să economisim sume mici de bani, vom economisi și mai mult, atunci când câștigurile noastre vor crește, iar dacă cheltuim acum tot ce câșigăm și în momentul când vom avea mai mulți bani îi vom cheltui pe toți.

 

 

Aveți prieteni care odată ce li s-a mărit salariul, cheltuielile au crescut? Vi s-a întâmplat și vouă?

Aștept observațiile voaste într-un comentariu.

Sper că este de folos acest articol și vă urez să aveți spor la bani și să le conștientizați puterea!

 

Roxana Bucur

Planificator și consultant financiar independent

Fondatorul blog-ului: Psihologiabanilor.ro

Succes în conștientizarea banilor!

 

 

Etichete: bani economii familie

Scrie un comentariu