Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

10 trucuri pentru a-ti construi casa ta de vis cu bani putini, fara sa faci rabat la calitate

Publicat de marcela 21.07.2019 0 Comentarii CONSTRUIESTE CU CAPUL PE UMERI,

10 trucuri pentru a-ti construi casa ta de vis cu bani putini, fara sa faci rabat la calitate

 

Următoarele idei , odata puse in practica, iti vor aduce economii substantiale fără a diminua rezultatul final.

Casa pe care NU am construit-o niciodata

Dupa cum am mai spus, am mai bine de 15 ani, in domeniul constructiilor de case , dar există o casă pe care nu am construit-o niciodată și asta e cea cu un buget nelimitat pentru construcții.

Fiecare proiect are constrângeri de preț, însă chiar și un buget restrâns nu înseamnă neapărat că trebuie să sacrifici elementele care vor transforma o casă accesibilă în casa ta de vis.

Pentru a te ajuta să economisesti bani fără a face compromisuri prea mult, am pus cap la cap o listă cu primele 10 trucuri pe care le poti face pentru a construi o casă accesibilă la orice buget:

1. Construieste o casă cu două nivele, de preferat P+M


Primele doua componenete cele mai scumpe ale oricărei case sunt fundația și acoperișul. Când construiesti pe doua nivele, poti dubla zona utila, reducând la jumătate dimensiunile costisitoare ale fundației și ale acoperișului.


2. Simplitatea formelor


Casele cele mai ieftine sunt simple, dreptunghiuri și/sau pătrate. Poti adăuga cateva elemente de atracție adiacente: prin jocuri de culori interioare sau exterioare.


3. Menține acoperișul simplu
Acoperisurile complexe nu numai că adaugă un cost semnificativ, ci și riscul unor scurgeri viitoare. Un acoperiș simplu, nu prea abrupt vă va proteja investiția în timp.

4. Centralizeaza instalațiile sanitare


Încerca să localizezi zonele sanitare - bucătăria, spălătoria și băile - în imediata apropiere unul de celălalt, reducând costul de funcționare a conductelor de apă caldă , respectiv apa rece, reducand astfel costurile totale cu instaltiile, respectiv implicit costurile totale ale casei.

5. Investeste mai mult in izolație


O casă bine izolată nu numai că iti va economisi energie pe termen lung, dar iti va economisi bani inca de la inceput, permițându-ti să instalezi echipamente de încălzire și aer condiționat de mai mici dimesniuni, asadar mai putin costisitoare ca investitie initiala.

Asadar investeste mai mult in izolație.


6. Foloseste un mix de branduri

Nu te limita in alegerea aparatelori și a dispozitivelor electronice si electrocasnice la un singur brand. Este perfect bine să combini mărcile pentru a cumpăra cele mai bune dispozitive și accesorii la pretul optim. Iti recomand finisaje din oțel inoxidabil, care reflectă culorile înconjurătoare. Se vor pastra in trend multa vreme.

7. Updateaza ulterior


Dacă ai de gând să mergi pe varianta low cost,  mergi pe ieftin numai pe elemente ușor de înlocuit, cum ar fi corpuri de iluminat de suprafață și robinete, dar niciodată pe elemente incastrate ce nu le mai poti inlocui sau la o eventuala inlocuire iti genereaza costuri foarte mari, cum ar fi cada de baie și cabina de dus, respectiv luminile încastrate.

8. Finisaje realizate etapizat


Pentru a obține finisaje de înaltă calitate pe care le doresti, dar nu vă iti permiti toate dintr-o dată, pur și simplu planifica-le pe etape , în timp. Planifica finisajele ideale, dar rupe munca (și cheltuiala) în etape. Poti  finaliza o bucătărie fără butoane pentru dulapuri. Acestea le instalezi anul viitor. Amenajarea curtii o faci ulterior, la fel si garajul, gardul, etc. Tot ce nu este strict necesar mutarii, poate fi realizat ulterior, etapizat.  

9. Creaza ideea de spatialitate - casa mica cu ferestre mari


O casa  mica ti se va parea muuuuult, muuuuuult mai mare atunci când ii deschizi perspectiva, cu o vederea generoasa spre exterior. Plaseaza ferestrele mari cu vederea directă, pe măsură ce intri într-o cameră aceasta se va simți muuult mai mare.
Nu ai o priveliste minunată? Creaza o pergola cu  viță de vie, o fântână mică sau un mic rondou de flori si ai rezolvat si acest aspect.

10. Adu  exteriorul in interior


O modalitate ușoară de a amplifica senzatia de spatiu a  zonelor mici este să le extinzi. Încerca să adăugi terase cu acces direct la camerele de zi și de familie, la bucatarie. Vei obtine un efect spatial, de invidiat.

 


Cristian Budau 
Construieste cu capul pe umeri,
Pentru a ramane cu bani in buzunar 
www.cristianbudau.ro

Scrie un comentariu