Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Termeni și condiții


Prezentul document prezintă Termenii și condițiile de utilizare a site-ului/conținutului/serviciului, atât de către potențialii vizitatori sau clienți, cât și de companiile înregistrate.


TE RUGĂM SĂ CITEȘTI CU ATENȚIE PREZENTUL DOCUMENT. ACCESÂND ȘI NAVIGÂND PE ACEST SITE, ACCEPȚI TERMENII DE UTILIZARE DESCRIȘI ÎN DOCUMENT.  

ÎN CAZUL ÎN CARE NU EȘTI DE ACORD CU VREUNUL DINTRE TERMENII ȘI CONDIȚIILE ENUMERATE MAI JOS, TE RUGĂM SĂ NU MAI UTILIZEZI SITE-UL. 

ÎN CAZUL ÎN CARE DOREȘTI INFORMAȚII SUPLIMENTARE DESPRE SITE, TE RUGĂM SĂ NE TRIMIȚI UN EMAIL ACCESÂND FORMULARUL DE CONTACT DE PE SITE.

IMPORTANT!
 Ne dorim ca toți utilizatorii platformei www.iexponet.ro să fie corect informați despre ce este și cum se utilizează aceast site. 

1. iExpo NU VINDE PRODUSE PE ACEST SITE.
2. iExpo  A CREAT ȘI ADMINISTREAZĂ O PLATFORMĂ ONLINE DE EXPOZIȚII VIRTUALE CARE OFERĂ POSIBILITATEA COMPANIILOR SĂ EXPUNĂ CU/FĂRĂ VÂNZARE OFERTA DE PRODUSE SAU SERVICII, IAR VIZITATORILOR POSIBILITATEA DE A VIZUALIZA ȘI/SAU CUMPĂRA PRODUSE SAU SERVICII DE LA ACESTE COMPANII.
3. PRIN PLASAREA UNEI COMENZI ONLINE PE PLATFORMĂ CUNOȘTI CĂ EXPOZANTUL DE LA CARE AI COMANDAT ESTE RESPONSABIL DE PROCESAREA, LIVRAREA, ÎNCASAREA, GARANȚIA, RETURUL COMENZII TALE. 
4. RELAȚIA COMERCIALĂ SE REALIZEAZĂ ÎN MOD DIRECT ȘI EXCLUSIV ÎNTRE VIZITATORUL -CUMPĂRĂTOR ȘI EXPOZANT, FIIND GUVERNATĂ DE ”TERMENII ȘI CONDIȚIILE”, ”POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE”, ”CONDIȚIILE DE LIVRARE”, ”POLITICA DE RETUR” EXPLICIT PREZENTATE ÎN SECȚIUNEA ”INFO COMPANIE” DIN CADRUL STANDULUI VIRTUAL AL FIECĂRUI EXPOZANT.

I. TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE DE ACCESARE A PLATFORMEI

1. Se permite utilizarea Platformei în scopul navigării și/sau comandării de produse sau servicii expuse cu/fără vânzare de către expozanți. Utilizarea Platformei în orice alt scop, inclusive prin încălcarea restricțiilor cuprinse în Document, este strict interzisă. În cazul în care nu ești de acord cu termenii Documentului, te rugăm să nu mai continui utilizarea Platformei. 

2. Restricții. Ca o condiție a utilizării Platformei, ești de acord să nu utilizezi Platforma:
*  în scopuri ilegale sau care contravin reglementărilor prezentului Document;
*  în scopul comiterii oricărui act de fraudă;
*  pentru a distribui viruși, programe malware sau orice alte coduri de software dăunătoare;
*  pentru a promova publicitate nesolicitată sau trimitere de spam-uri;
*  pentru a simula comunicări de la iExpo sau altă entitate prezentă pe Platformă pentru a colecta informații de identitate, acreditări de autentificare sau alte informații (”phishing”)
*  în nici un mod care ar putea determina perturbarea funcționării normale a Platformei;
*  pentru a promova o activitate ilegală sau care poate dăuna minorilor;
*  pentru a obține acces neautorizat la computere, date, sisteme, conturi sau rețele;
*  pentru reproducerea, modificarea, adaptarea, traducerea, crearea de lucrări derivate, vânzarea, închirierea, leasingul, împrumutul, folosirea pe durată limitată, distribuirea sau exploatarea în orice alt mod a oricărei porțiuni a Platformei
* cu încălcarea  prevederilor privind drepturile de proprietate intelectuală și software-ul conținute în Termenii și condițiile generale de utilizare a site-ului web.

3. Dreptul de proprietate. Platforma și conținutul acesteia ( însemnând, dar nelimitându-se la imagini statice sau dinamice, text, conținut multimedia) sunt propietatea intelectuală a iExpo, fiind protejate în conformitate cu reglementările legale în vigoare.
Este strict interzisă reproducerea, publicarea, distribuirea, afișarea, modificarea, crearea de derivații, vânzarea sau exploatarea în orice fel, în totat sau în parte, a Conținutului platformei.
Platforma poate fi utilizată doar ca o resursă de comerț online. Nici un drept de proprietate nu se transferă utilizatorului ca urmare a accesării, navigării sau utilizării  platformei.
”iExpo” este marcă înregistrată (incluzând, dar nelimitându-se la grafică, logo, antet, iconițe etc) și nu poate fi utilizată referitor la orice produs sau servici care nu este al nostru, în nici o modalitate care ar crea confuzie sau ar discredita compania sau platforma.
Toate celelalte branduri care apar pe platformă și nu  aparțin iExpo sunt proprietatea respectivelor companii, utilizarea în vreun fel a acestora fiind strict interzisă, în lipsa vreunui acord scris explicit.

4. Software. Software-ul care stă la baza funcționării Platformei este proprietatea iExpo și este protejat de dispozițiile legale în materie aflate în vigoare.

5. Postarea de informații pe platformă. Vizitatorii platformei pot posta pe Platformă evaluări ale produselor sau expozanților, pot transmite solicitări către expozanți, pot formula comentarii la articolele publicate în Specialistul iExpo, pot solicita informații utilizând ”instrumentele interactive” puse la dispoziție de Platformă. În acest sens, Vizitatorul trebuie să respecte reglementările cuprinse în prezentul Document:
orice postare sau comunicare trebuie să respecte standardele de acuratețe, decență și legalitate;
postarea sau comunicarea sa fie creație personală a vizitatorului; 
nu se va folosi identitate sau adresă de email falsă;
postarea sau comunicarea să nu fie defăimătoare sau susceptibilă să dea naștere la acuzații defăimătoare, să nu aducă atingere drepturilor de proprietate, să nu fie acuzatoare, obscenă, discriminatoare sau jignitoare.
iExpo îți rezervă dreptul, dar nu și obligația de a înlătura sau edita orice postare sau comunicare care încalcă regulile de mai sus.
În activitatea noastră de a păstra securitatea și confidențialitatea Platformei și având în vedere ca postările sunt publice nu se poate garanta confidențialitatea integrală a acestora.
Apreciem feedback-ul utilizatorilor Platformei, dar recomandăm vizitatorilor să nu posteze  idei care ar putea fi brevetate, sugestii de publicitate sau marketing, prototipuri sau orice alte informații pe care le consideră confidențiale, valoroase sau de importanță comercială.
iExpo nu poate fi ținut responsabil pentru neconfidențialitatea tipului de informații mai sus menționate, în măsura în care nu avem nici o modalitate de a cunoaște că respectiva informație este confidențială, valoroasă sau de importanță comercială, întrucât nu monitorizăm Platforma în acest sens.

6. Acuratețea informațiilor și acuratețea platformei. Principala noastră preocupare este să ne asigurăm că Platforma funcționează neîntrerupt și la standarde optime, că tot Conținutul este corect, actualizat și fără erori. Totuși, nu putem garanta în totalitate acest lucru.
Conținutul Platformei este oferit exclusiv în scop informativ, atât informațiile despre produsele și serviciile oferite de companii, cât și informațiile din  articolele scrise de specialiștii noștri. Acesta nu constituie consiliere tehnică, financiară, juridică sau de orice alt tip.
În timp ce ne asigurăm că Platforma este disponibilă pentru utilizare, nu promitem că Platforma este disponibilă în orice moment și utilizarea sa neîntreruptă. Este posibil să suspendăm sau să restricționăm utilizarea Platformei din diferite motive obiective, în cazul în care considerăm necesar. Aceste întreruperi pot fi determinate de remedierea problemelor apărute, întreținerea sau introducerea de noi funcții și facilități. Vom încerca să limităm pe cât posibil frecvența și durata oricăror astfel de suspendări sau restricții.

7. Hyperlink-uri și site-uri terță parte. Scopul Platformei este prezentarea ofertei de produse și servicii ale diverselor companii – expozanții -, motiv pentru care aceștia expun cu / fără vânzare produse sau servicii inserând link-uri către website-urile proprii.
Platforma poate conține hyperlink-uri sau referiri la website-uri ale unor terțe părți, precum parteneri sau colaboratori.
Orice astfel de hyperlink-uri sau referințe sunt furnizate doar pentru beneficiul utilizatorilor Platformei. iExpo nu a revizuit aceste site-uri terțe și nu ne asumăm nici o reponsabilitate juridică sau de altă natură privind conținutul, materialele sau informațiile conținute de acestea. Afișarea oricărui hyperlink sau orice referință la un site terț nu semnifică faptul că susținem conținutul acestuia. Poți accesa site-urile terțe pe propria ta răspundere și cu respectarea Termenilor și condițiile de utilizare ale acestora, precum și Politica de confidențialitate.

8. Limitarea responsabilității. iExpo nu este parte în relația comercială dintre Expozant și Client. În acest context, iExpo:
- nu poate fi considerată responsabilă fața de orice persoană fizică sau juridică ce utilizează Conținutul Platformei;
- nu poate fi considerată responsabilă (inclusiv acționarii, angajații, reprezentanții etc) pentru orice tip de prejudiciu care ar putea rezulta din utilizarea, imposibilitatea de utilizare sau prezența unor erori sau omisiuni ale Conținutului;
- nu este responsabilă de calitate, securitatea și conținutul altor site-uri (ale companiilor expozante sau ale colaboratorilor sau partenerilor) care pot fi accesate prin link-urile prezente pe Platformă. Responsabilitate integrală aparține proprietarilor acestora;
- nu poate fi ținută responsabilă (inclusiv acționarii, angajații, reprezentanții etc) pentru orice fel de plângeri, prejudicii, daune (direct, indirecte, incidentale, etc), amenzi , acțiuni în instanță, cheltuieli etc rezultate din sau referitoare la: (a) orice nerespectare a clauzelor cuprinse în prezentul Document, (b) orice încălcare de către expozant a reglementărilor privind prezentarea produselor, ofertelor, onorarea comenzilor, returul produselor sau reglementărilor privind colectarea și declararea oricăror taxe care cad în incidența sa și prevăzute de legislația în vigoare, precum și (c) din legăturile (comerciale, de colaborare etc) dintre vizitatorii sau clienții platformei și expozanți rezultate din achiziții/tranzacții, campanii de promoții, oferte speciale, promovări sau price alte acțiuni;
- nu poate fi ținută responsabilă (inclusiv angajații, acționarii, reprezentanții etc) sub incidența nici unui temei legal față de nici un fel de pierdere (de profit, de oportunități, de venituri, de date) ce poate fi suferită de vizitator/client/expozant.
iExpo nu poate fi ținută responsabilă pentru nerespectarea prezentului Document, dacă aceasta a fost determinată de un eveniment de forță majoră, așa cum este el definit prin lege.
iExpo nu garantează direct sau indirect că:
-structura, conținutul și funcțiile Platformei sunt potrivite cerințelor vizitatorului/clientului;
-Platforma va fi funcțională nonstop, sigură sau fără erori;
-produsele/serviciile achiziționate (contra cost sau gratuit) prin intermediul Platformei vor satisface cerințele și așteptările clienților;
-informațiile postate de către vizitatori/clienți în Evaluări, Forum sau alte spații în care acestea sunt publicate sunt corecte sau veridice.

9. Litigii și soluționarea acestora. Prin accesarea/navigarea/utilizarea funcțiilor Platformei sau a oricărui conținut primit prin email sau telefonic de la Platformă,  vizitatorul/clientul/expozantul declară că este de acord cu reglementările cuprinde în prezentul ”Document”.
În cazul în care un vizitator/client/expozant are o nemulțumire legată de Platformă (funcționalitate, accesibilitate, etc) o poate aduce la cunoștința iExpo accesând formularul de contact sau trimițând un email la adresa iexpo@iexponet.ro.
În cazul în care un vizitator/client are o nemulțumire în legătură cu un anumit expozant referitor la produsele/serviciile, modul de onorare al comenzii sau returului sau de orice altă nemulțumire, acesta trebuie transmisă direct companiei expozante utilizând datele de contact din standul virtuale – ”Contact”. 
Orice dispută, în legătură cu respectarea prezentului Document, care ar putea interveni între vizitator/client/expozant și iExpo se va soluționa pe cale amiabilă. În cazul în care aceasta nu este posibilă, soluționarea este de competența instanțelor conform legislației române în vigoare.

II. TERMENI ȘI CONDIȚII PRIVIND CONȚINUTUL PLATFORMEI

1.Produse. iExpo pune la dispoziția companiilor expozante Platforma iexponet.ro pentru e expune cu/fără vânzare oferta lor de produse/servicii. Vor fi listate pe Platformă doar acele produse asupra cărora companiile au dreptul legal de  a le comercializa, în conformitate cu respectarea legislației române în vigoare, responsabilitatea revenind integral acestora. 
iExpo nu vinde produse sau servicii prin intermediul Platformei.
Produsele/servciile sunt grupate pe categorii/subcategorii aferente tematicii fiecărei expoziții virtuale. Categoriile/subcategoriile pot fi modificate sau completate fără nici o informare prealabilă.
Produsele/serviciile listate de expozanți pe Platformă sunt însoțite de descriere (text sau multimedia),  prețul exprimat în RON cu TVA (19%) inclus, precum și imagini ale produselor. 
Împreună cu companiile expozante, depunem toate eforturile pentru o prezentare cât mai realistă și corectă a produselor. Totuși, este important de știut că informațiile folosite în descrierea produselor sunt cu caracter de prezentare și nu creează o obligație contractuală. De asemenea, în ceea ce privește acuratețea culorilor prezentate, acestea pot diferi datorită caracteristicilor fiecărui montor, astfel încât nu putem garanta ca culoarea afișată pe monitorul tău reflect cu acuratețe culoarea reală a produsului sau finisajul. În plus, anumite detalii tehnice (greutate, dimensiuni, etc) sunt aproximative. Deși scopul nostru este să oferim informații exacte, ambalajul sau instrucțiunile produsului pot conține mai multe informații și/sau informații diferite de cele furnizate pe platformă. De aceea este important să citești cu atenție descrierea produsului, instrucțiunile sau alte informații înainte de a utiliza produsul. Pentru informații suplimentare privind produsele listate pe Platformă, te rugăm să contactezi direct compania expozantă.
iExpo nu răspunde și nu poate garanta performanța bunurilor sau serviciilor furnizate de companiile expozante.

2. Oferte speciale/Campanii de promoții. Platforma are o secțiune destinată produselor/serviciilor aflate la prețuri speciale – ”Oferte”. Acestea sunt ordonate în categorii/subcategorii aferente tematicii fiecărei expoziții virtuale în parte. 
Produsele/serviciile cu prețuri speciale sunt comercializate de către expozanți  într-o perioadă limitată de timp și în limita stocului disponibil. 
iExpo își rezervă dreptul, dar nu și obligația, de a organiza periodic campanii de promoții, concursuri, sondaje, jocuri sau alte asemenea evenimente promoționale. Acestea pot fi reglementate de reguli separate de cele prevăzute în prezentul Document. Dacă participi la orice acțiune de acest gen, te rugăm să consulți atât Regulamentul specific acțiunii, cât și Politica de confidențialitate iExpo.

3. Materiale informative. Acest capitol face referire la materialele informative (articole, rubrici etc) publicate în secțiunea ”Specialistul iExpo” a Platformei. Toate materialele publicate sunt concepute de persoane cu expertiză profesională pe domeniile abordate. Toate Materialele informative sunt publicate în scop educațional și informativ. 
iExpo nu oferă garanții privind relevanța, acuratețea, actualitatea, utilitatea  sau caracterul complet al materialelor.
iExpo nu poate fi ținut responsabil de nici o posibilă consecință directă sau indirectă, rezultând din acțiunea/inacțiunea vizitatorului bazându-se pe informațiile din materiale.

4. Newsletter și alte instrumente interactive. Vizitatorii Platformei pot posta evaluări ale produselor sau expozanților, comentarii, pot publica sugestii, idei, opinii, întrebări în spațiile disponibile în acest sens pe Platformă, denumite”instrumente interactive”. Modalitatea de postare a acestor informații este pe larg prevazută la Cap.I, pct. 5 al prezentului Document.


---
Site-ul www.iexponet.ro este un produs iExpo by Stratexis Srl și este o platformă online de expoziții virtuale.