Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Jocurile de gândire

Publicat de marcela 20.09.2018 0 Comentarii Specialistul iexpoKIDS,

,,Jocul este începutul cunoașterii’’

    George Dorsey

 

   Fiecare om descoperă încă din copilărie ce înseamnă a te juca. Jocul este ocupaţia preferată şi cea mai captivantă pentru copii. Ideea de joc ne arată, în sens pozitiv, că trebuie să îndrăznim, că trebuie să luptăm, să avem răbdare sau să perseverăm. A te juca este o confruntare plăcută cu tine însuţi, cu ceilalţi sau cu elemente din mediul înconjurător.

 

   Jocurile de gândire sunt esențiale în dezvoltarea copiilor, aceasta incluzând dezvoltarea socială, emoțională, psihică și cognitivă. Copilul dobândește prin joc capacități și experiențe noi, își cultivă spiritul de observație, memoria, atenția, creativitatea, gândirea analitică, corectitudinea si spiritul de echipă. Este pus în situația de a colabora și de a comunica cu partenerii de joc, de a-și exersa răbdarea și de a respecta atât regulile jocului, cât și colegii de grupă.

 

   Pe lângă aceste calități, jocul de gândire poate fi considerat o unealtă educațională puternică și are de asemenea avantajul că învățarea se produce într-o atmosferă de bucurie și emoție.

 

 Anemaria Doina Toth - antrenor jocuri de gândire

0729/630.889  jocuridegandire@gmail.com

Scrie un comentariu