Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Plante decorative și utile

Publicat de marcela 28.05.2020 0 Comentarii JURNAL DE DESIGNER,
Să vă spun un mic secret! Iubesc mult plantele decorative de apartament, dar nu am răbdare să le îngrijesc. De aceea nu cumpăr ghivece cu flori, însă, cȃnd vine vorba de plante aromatice, nu rezist tentației. O limonadă cu mentă proaspătă şi infuzia de lavandă sunt motive serioase pentru mine, aşa că am grijă de mica mea grădină cu plante aromatice. 
 
 
Propun să trecem în revistă cȃteva din plantele de apartament care au şi proprietăți benefice. 
 
Plante care purifica aerul in casa
 
 
Pentru un aer proaspăt în baie, mini palmierii, orhideele şi iedera europeană fac minuni. Aceste plante filtrează aerul din baie şi extrag anumite substanțe întȃlnite în multe produse pentru curățat, cum este amoniacul. 
 
 
Orhideele sunt bine venite şi în dormitor! Pe lȃngă efectul puternic decorativ, ele contribuie la oxigenarea aerului în timpul nopții.  Floarea de Cyclamen şi lavanda îmbunătățesc somnul, iar arborele de cafea purifică aerul şi ne conferă un tonus bun la trezire. 
 
 
În camera copiilor, hibiscusul face minuni! Acesta formează un microclimat favorabil creşterii şi dezvoltării, prin îmbunătățirea calității aerului. 
 
 
Clorofitum sau Voalul Miresei, pe lȃngă faptul că este o plantă foarte frumoasă, ne scapă de problema mirosului de țigara, avȃnd un puternic efect de filtrare a aerului. De aceea este nelipsit din zona de zi, fie ca sunteți fumători sau că aveți invitați care fumează.  
 
 
În bucătărie vă puteți bucura de plantele aromatice, precum menta, busuiocul şi oregano.  
 
 
Alte plante utile in casă, dar şi decorative, sunt aloe vera, ale cărei proprietăți vă sunt cunoscute cu siguranță, dar şi violetele africane, care alungă furnicile. 
 
 
Am enumerat doar o mică parte dintre plantele decorative şi folositoare şi vă provoc să studiați subiectul şi să vă bucurați de mica voastră grădină de acasă! 
 
 
Idei și trucuri de design te așteptă în fiecare săptămână la ”Secrete de designer”
 
Cu drag,
 
Daria - decorator de interioare - designer de textile - magician in amenajari - psiholog de case
 
daria@greenwood-team.ro
 
0728/679.669
 
 

Scrie un comentariu