Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Ordine în casă, ordine în viață!

Publicat de marcela 19.05.2020 0 Comentarii JURNAL DE DESIGNER,
Ne plac micile trucuri care ne pot face locuinţa mai ordonată, dar adevărul este că schimbările mari în modul în care ne organizăm interiorul casei necesită ... ei bine, o schimbare şi în interiorul nostru! 
 
O casă bine organizată şi ordonată ne uşurează munca şi viaţa, ne salvează timp şi efort. În plus, ne inspiră calm şi bunăstare!  
 
Dacă te afli printre cei care nu reuşesc să păstreze ordinea în casă, atunci acest articol este pentru tine! 
 

Cum ne facem ordine in casă şi in viaţă? 

 
Fă-ţi un plan pe hârtie, structurat pe zile şi săptămâni, cu obiective concrete si realizabile.  
 
Dulapurile si gândirea 
 
Scoate tot! Astfel vei şti ce merită păstrat. Intreaba-te dacă acel obiect (sau gând) îţi mai este de folos. Dacă nu, lasă-l să plece din dulapul (şi din mintea ta).  
 
 
 Garajul, balconul şi sentimentele.  
 
Aici păstram amintiri de toate felurile, obiecte de care nu ne-am putut dispensa, dar care formează un bagaj greu, pe care nu îl mai putem căra. Sorteaza la sânge! Doar obiectele în stare bună şi care iţi sunt cu adevărat folositoare trebuie păstrate, restul merită un nou început. Reciclează, dăruieşte, donează sau vinde!  
Numai aşa vei face loc pentru obiecte noi, dar şi pentru sentimente noi. 
 
 
Chiar şi frigiderul şi cămara pot ascunde monştri! 
 
De la alimente expirate, pana la borcane goale pe care nu le vei folosi niciodată, o mulţime de lucruri inutile încarcă spaţiul şi deranjează vizual. 
 
 
Nu uita de spaţiile de sub pat, de pe şifonier, de „punga cu pungi”, de organizatoarele pentru cosmetice si bijuterii, dar nici de cutia cu medicamente! 
 
Ţine-te de plan! Dacă nu poţi trece de la teorie la practică şi tot amâni acţiunea, intreabă-te care este motivul, ce te blochează? Vei gasi răspunsuri interesante şi, garantat, iţi vei recăpăta entuziasmul. 
 
 
Menţine rezultatele! Cum? 
 
Păstrează mereu o zonă de „triaj”, unde să pui obiecte pentru care ai sentimente contradictorii. De exemplu, ţine o pungă frumoasă de cadouri în dulap, în care să aşezi haine la care ai vrea să renunţi, dar incă nu eşti pregătit. Revizuieşte conţinutul la fiecare schimbare de sezon! Poţi oferi cadou sau dona lucrurile care sunt în stare foarte bună. Eliberează-le şi te vei simţi liber! 
Plasează în fiecare cameră şi zonă de lucru un vas decorativ pentru mărunţişuri. Astfel vei găsi mereu cheile şi nici nu te vei împiedica peste tot de mici obiecte. Bonus! Faci curat mai repede dacă nu sunt lucruri imprăştiate peste tot.  
 
Sfat! Sortează frecvent conţinutul acestor vase şi debarasează-te de lucrurile inutile. 
 
Gândeşte-te la lucruri care te fac sa zâmbeşti pentru a-ţi face munca plăcută! Pune etichete colorate pe cutiile de depozitare, ascultă muzică când faci curat şi oferă-ţi o recompensă la finalul zilei. Tu meriţi să te bucuri de ordine in casă şi în viaţă! 
 
 
 
Spor la organizat! 
 
Idei și trucuri de design te așteptă în fiecare săptămână la ”Secrete de designer”
 
Cu drag,
 
Daria - decorator de interioare - designer de textile - magician in amenajari - psiholog de case
 
daria@greenwood-team.ro
 
0728/679.669
 
 
Sursa foto:Photo by Tina Dawson on Unsplash

Scrie un comentariu