Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Tratarea colturilor de zidarie - Ghid de finisaje

Publicat de marcela 08.05.2019 0 Comentarii JURNAL DE DESIGNER,

Tratarea colturilor de zidarie - Ghid de finisaje

 

 

Azi va prezint cum se trateaza corect colturile formate intre pereti, pereti si grinzi, perete si tavan, perete si pardoseala, sau unghiurile plinului de zidarie din zona golurilor de ferestre si usi.

 

Operatiunile de finisare a unghiurilor dintre pereti sunt necesare atat din punct de vedere practic, cat si estetic. Colturile exterioare sunt expuse des socurilor mecanice. Pur si simplu le lovim atat de des, cand trecem prin dreptul lor, incat se degradeaza rapid. Pe langa aspectul neglijent al colturilor ‘mancate’, marginile anfractuoase ale acestora ne pot rani, cand le atingem.

 

Pentru a evita degradarea colturilor de zidarie, se recomanda folosirea unor profile speciale, denumite coltare. Pentru o rezistenta sporita, dar si un aspect frumos, recomand utilizarea coltarelor din aluminiu. Acestea se monteaza inainte de gletul fin. Astfel obtinem muchii fara cusur!

 

 

Pentru unghiul format intre tavan si perete, metoda estetica de tratare o reprezinta profilele decorative din polistiren, polimer dur ori ipsos. Acestea pot fi baghete de colt sau cornise, ori chiar scafe luminate cu banda LED. Varietatea lor este foarte mare si cu siguranta vom gasi modelul ideal pentru stilul amenajarii, dar si pentru bugetul propus. Exista producatori care realizeaza si modele la comanda.

 

 

Dupa aplicarea finisajului de pardoseala (parchet, placi ceramice sau din piatra naturala, microciment, mocheta), pentru a ascunde defectele, colturile formate intre pardoseala si perete se acopera cu plinta. Aceasta se comercializeaza sub forma de bagheta. Exista foarte multe materiale disponibile si modele, adaptabile fiecarui tip de pardoseala, stil de amenajare si buget. Plinta cu canal reprezinta si o metoda de a organiza multitudinea de cabluri electrice din locuinta! 

 

 

Sper ca v-am convins sa acordati atentia cuvenita colturilor din casa voastra!

 


 

Cu drag,

Daria - decorator de interioare - designer de textile - magician in amenajari - psiholog de case

daria@greenwood-team.ro

0728/679.669

https://www.facebook.com/daria.decorator/

Scrie un comentariu