Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Ghid practic - COVORUL

Publicat de marcela 18.07.2019 0 Comentarii JURNAL DE DESIGNER,

Ghid practic - COVORUL

 

De multe ori, in procesul de amenajare, covoarele sunt neglijate, iar nevoia de a integra un covor in spatiul de locuit, apare abia la final. De aceea as vrea sa discutam despre aceste obiecte de amenajare.

Covor

 

 

Care este rolul lor?

 

Pe langa rolul practic de izolare fonica si termica, covorul indeplineste o functie estetica importanta. Tinand cont de stilul dorit pentru amenajare, modelul covorului trebuie ales inca din faza de proiectare.

 

De multe ori, imi place sa folosesc un covor vedeta ca element central al camarei. El atrage toata atentia si de aceea trebuie sa fie foarte indraznet si ales cu cea mai mare grija. De exemplu, intr-un ambient simplu si foarte bine definit, pun un covor asimetric, puternic texturat si cu un imprimeu care sa capteze imediat atentia. Aici pot sa enumar covoarele animal print, cele orientale, cu motive etno pronuntate, sau cu imprimeuri mari, in culori vibrante. Mare atentie, insa, covorul vedeta trebuie sa fie de foarte buna calitate, altfel va transforma tot ambientul in kitch.

 

Covorul folosit ca accent confera acea pata de culoare care incanta privirea si incalzeste spatiul. Si il voi asorta cu alte zone de culoare, pentru un echilibru perfect. Deseori imi place sa ma joc cu textilele colorate, pentru a crea o atmosfera dinamica. Si cu singuranta o sa ma bucur de trendurile pentru 2019. Coralul si  culorile” ice cream” vor inveseli cateva ambiente, anul acesta!

 

Pentru ca ma ciocnesc des de client care doresc consultanta pentru redecorarea spatiului lor, vreau sa subliniez rolul pe care il poate avea un covor in aceasta situatie. De multe ori, succesul unei redecorari sta intr-un covor care sa armonizeze elementele existente, imbinandu-le. Aici ne referim la culori, in special, dar si la forme ori imprimeuri. Cel mai des folosesc astfel de covoare cand redecorez un spatiu unde nu pot modifica prea multe elemente. Gasirea unui astfel de covor presupune, insa, multe drumuri prin magazine si mult efort creativ. De multe ori este nevoie sa fie realizat la comanda! Dar efortul este rasplatit de rafinamentul ambientului rezultat.

 

Sunt multe persoane care percep pardoseala ca fiind dura, rece. Dar nu vor sa foloseasca un covor care sa iasa in evidenta. Cum procedam in acest caz?

 

Alegem un covor care sa se confunde cromatic cu pardoseala, dar care sa contrasteze cu aceasta prin textura. Este o metoda de a indulci duritatea pardoselii, in special in ambientele monocromatice sau ton pe ton. Pentru aceste scheme cromatice, combinatiile de texturi sunt vitale. Fara acestea, rezulta un spatiu plat si anost.

 

Si acum, sa discutam si cateva aspect practice care ne ajuta la alegerea covorului!

 

In primul rand, nu trebuie sa facem compromisuri legate de calitate. Este necesar sa vedem covorul, sau macar o mostra de material, pentru a ne da seama daca se potriveste in proiect, daca ne place la atingere, daca are calitatea necesara. De asemenea, este bine sa ne gandim la aspectele legate de intretinerea si curatarea covorului, pentru ca acestea sa nu devina o povara.

 

Cu drag,

Daria - decorator de interioare - designer de textile - magician in amenajari - psiholog de case

daria@greenwood-team.ro

0728/679.669

https://www.facebook.com/daria.decorator/

Scrie un comentariu