Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Ghid de stil - URBAN

Publicat de marcela 11.07.2019 0 Comentarii JURNAL DE DESIGNER,

Ghid de stil - URBAN

 

Fiind o varianta soft a industrialului, stilul urban se impune prin atmosfera primitoare a interioarelor, pastrand, insa, caracterul puternic functional.

 

Este un stil practic, adaptat locuintelor urbane ce sunt caracterizate de dimensiuni reduse si de necesitatea de imbinare a spatiului de locuit cu spatiul destinat lucrului de acasa. Urbanul este ideal pentru persoanele foarte active, costurile amenajarii fiind relativ mici in comparatie cu alte stiluri, iar spatiul amenajat in acest stil se intretine mai usor.

 

Stil urban in design interior

 

Stilul industrial a luat nastere prin convertirea unor spatii neconventionale (depozite, garaje, etc.)   , aflate in zone cu densitate urbana mare, in spatii de locuit. Ca replica la duritatea stilului industrial, apare Urbanul, mai decorativ, mai bland si mai bine adaptat spatiilor rezidentiale.

 

Odata cu succesul acestuia, producatorii de finisaje si obiecte de amenajare incep sa produca si sa promoveze produse in stil Urban, iar designerii de interior au un rol important in dezvoltarea si rafinarea stilului. Priza la public este atat de mare, incat creste cererea amenajarii de spatii comerciale, in acest stil. Astfel apar cafenele, restaurante, magazine, saloane de infrumusetare, decorate in stil urban. Este, de asemenea, un stil iubit si in cladirile mari de birouri, oamenii simtindu-se mai confortabil decat in spatiile amenajate conventional.

 

Avand o importanta componenta eclectica, Urbanul imprumuta elemente din alte stiluri, rezultand combinatii uluitor de frumoase si interesante. 

 

Cu drag,

Daria - decorator de interioare - designer de textile - magician in amenajari - psiholog de case

daria@greenwood-team.ro

0728/679.669

https://www.facebook.com/daria.decorator/

Scrie un comentariu