Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Ghid de culoare - Emotie

Publicat de marcela 01.08.2019 0 Comentarii JURNAL DE DESIGNER,

Ghid de culoare - Emotie

 

Explozie de culoare, explozie de emotii, explozie de stele!

 

Astazi vom afla mai multe despre universul emotiilor colorate.

 

Stiati ca unele culori determina un raspuns in creierul nostru? Si in urma acestui raspuns experimentam emotii specifice?

 

Picasso spunea “culorile determina schimbarea emotiilor”. Chiar daca mai sunt multe intrebari fara raspuns, cele cateva studii din domeniu au aratat ca unele culori determina schimbari de stare emotionala, comportament si chiar metabolism.

 

Culorile au multe semnificatii culturale, dar si personale. Daca pentru unele persoane o rochie neagra duce cu gandul la doliu, pentru altele reprezinta eleganta. Movul este vazut cu ochi rai in anumite medii, pe cand in altele este simbolul regalitatii. Pe unii oameni culoarea albastra ii intristeaza, altora le induce o stare de calm. Si exemplele continua!

 

De aceea, vreau sa ma opresc la cel mai important aspect. Si anume la reactia pe care o anumita culoare o determina in fiecare dintre noi. Fie ca ne evoca amintiri placute, sau neplacute, fie ca o asociem cu o stare anume, important este sa depistam acele culori care ni se potrivesc si sa le folosim in mod inteligent in casa noastra.

 

Cum facem acest lucru? Simplu, intocmim o lista cu incaperile din casa si cu activitatile pe care le desfasuram in acele spatii. Apoi ne relaxam si ne gandim la ce stare se potriveste acestor activitati, iar apoi la culoarea pe care o asociem starii respective. In acest proces de alegere, este util sa privim diferite culori, fie pe ecranul computerului sau pe bucati de materiale.

 

Va doresc succes in amenajare si sa va bucurati de culori si emotii!

 

Cu drag,

Daria - decorator de interioare - designer de textile - magician in amenajari - psiholog de case

daria@greenwood-team.ro

0728/679.669

https://www.facebook.com/daria.decorator/

Scrie un comentariu