Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Ghid de stil - Mix de imprimeuri

Publicat de marcela 15.08.2019 0 Comentarii JURNAL DE DESIGNER,

Ghid de stil - Mix de imprimeuri

 

Cand vine vorba despre combinarea mai multor imprimeuri, nu exista limite. Dar cum alegem imprimeurile astfel incat sa rezulte un mix armonios?imprimeuri in decor interior

 

  1. Lasa-ti imaginatia sa zboare libera si lipsita de prejudecati de genul ‘nu se amesteca dungi cu buline!’
  2. Ai grija ca imprimeurile alese sa faca parte din aceeasi poveste! Porneste prin a stabili intriga povestii tale, alegand imprimeul-vedeta, apoi cauta imprimeuri care sa se asorteze cu acesta.
  3. Nu uita, exista intodeauna variante sigure, pe care ti le pun la dispozitie producatorii de textile, tapet, placi ceramice si altele. Aceste variante sunt reprezentate de familii de imprimeuri de genul ‘uni-flori mici-flori mari’, ‘dungi-buline-uni’, etc. Daca nu vrei sa apelezi la variantele sigure, dar ai dubii in alegerea unor modele pe care sa le mixezi, mai bine intreaba un specialist. Nu este de dorit un ambient care sa zgarie retina!

 

Sa detaliez putin punctul 2, nu?

 

Trebuie sa tinem cont de raportul intre dimensiunile modelelor (uni-flori mici-flori mari), de culori (imprimeurile vor avea game de culori similare sau complementare, sau unul dintre modele sa inglobeze culorile celorlalte), de stilul fiecarui imprimeu, de complexitatea lor (e necesar sa amestecam imprimeuri cu grade diferite de complexitate, de exemplu flori cu dungi), trebuie sa obtinem un contrast placut intre modelele alese si nu in ultimul rand, vreau sa va amintesc ca puteti opta pentru imprimeuri diverse, dar bicolore sau neutre (dungi galben/verde cu buline galben/verde si romburi galben/verde, precum si variantele uni; dungi subtiri alb/negru cu print zebra, unul abstract alb/negru si altul vegetal, asoratate cu picouri albe pe fond negru).

 

Sper ca v-am convins sa nu ocoliti imprimeurile!

 

Cu drag,

Daria - decorator de interioare - designer de textile - magician in amenajari - psiholog de case

daria@greenwood-team.ro

0728/679.669

https://www.facebook.com/daria.decorator/

Scrie un comentariu