Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

ARTA ȘI DESIGNUL INTERIOR

Publicat de marcela 13.03.2019 0 Comentarii JURNAL DE DESIGNER,

OPERA DE ARTA IN DECORAREA INTERIOARELOR

 

Obiectele de artă, fie că sunt tablouri, sculpturi, artă fotografică sau decorativă,  nu trebuie să fie ultima piesă a puzzle-ului când amenajăm un spațiu interior. De fapt, nu ar trebui să fie!

 

OPERA  DE ARTA-ELEMENT CENTRAL

Unul dintre cele mai importante principii ale designului interior este acela ca fiecare camera are nevoie de un element central care sa atraga instantaneu privirea si apoi sa o poarte in intreg spatiul. Este de la sine inteles ca o piesa de arta poate indeplini cu usurinta acest rol.

 

Imaginati-va tabloul preferat pus deasupra semineului din living sau o statueta gratioasa langa acesta! Efectul creat prin adaugarea operelor de arta intr-un ambient este de confort si caldura, sunteti de acord?

 

Atunci cand alegem o piesa de arta pentru a servi ca element central, cel mai important aspect este dimensiunea. O lucrare de arta prea mica va fi sufocata de mobila din jur si una care este prea mare va arata disproportionat . De aceea este necesar sa efectuam masuratori ale spatiului disponibil pe perete, pentru a afla care este dimensiunea ideala a piesei.

OPERA DE ARTĂ - SURSĂ DE INSPIRAȚIE

Alegerea unei palete de culori poate fi una dintre cele mai dificile aspecte ale proiectarii interioarelor. Numarul de nuante si tonuri pentru vopselele de perete este urias si de accea poate fi dificil să alegeti variantele ideale de culoare pentru spatiul vostru.

 

Sfatul meu cel mai bun este sa lasati mostrele de culoare de o parte si sa cautati un tablou care sa va placa. Odata ce gasiti tabloul pe care il iubiti, il puteti folosi ca sursa de inspiratie pentru paleta de culori.

 

Primul pas este sa alegeti doua sau trei nuante din cromatica tabloului si sa le incorportți în decor. Alegeti culoarea dominanta, precum și una-doua nuante suplimentare pe care sa le folositi sub formă de accente. Apoi, cautati acele culori in obiecte decorative si textile. 

 

OPERA DE ARTA - PLUS DE TEXTURA

Amintiti-va ca nu toate obiectele de arta sunt tablouri! In timp ce un tablou creeaza un joc interesant de texturi pe un perete, o statuie sau instalatie de arta contemporana, ori o lada de zestre veche, adauga volum si textura intregului spatiu.

Pentru un stil avangardist, instalatiile senzoriale, care cuprind, pe langa elemente vizuale, elemente sonore si tactile, sunt o alegere excelenta. De asemenea, nu ar trebui sa neglijam instalatiile de arta creeate din obiecte reciclate, pentru ca transmit un mesaj puternic si de impact. Avem artisti valorosi si e cazul sa ii punem la treaba! 

OPERA DE ARTA-CARACTER

 

Ganditi-va la unele dintre interioarele terne si neprimitoare pe care le-ati vazut! Poate un apartament de inchiriat sau o garsoniera amenajata in graba. Studiile legate de constructia unei atmosfere primitoare arata ca aceste spatii necorespunzatoare au, pe langa un aspect nefinisat al colturilor, o suprafata mare de pereti albi si goi.

 

Pe langa tratarea corespunzatoare a colturilor (pe care o voi dezvolta intr-un articol viitor), piesa de arta este acel element de finisare care poate ajuta la trasarea unui spatiu armonios si complet. Este acea mica atingere care va poate face spatiul sa para desprins din paginile unei reviste de design interior.

 

Secretul sta in alegerea unei piese de arta care se potrivește cu stilul de decorare pe care l-ați ales!

 

 

 

 

 În concepția mea, arta definește designul de interior, oferind un cadru excelent în jurul căruia urmează să construiesc întreaga  atmosferă a camerei.  Arta este liantul pentru elementele ambientului, elemente pe care le îmbină în mod armonios, cu rezultate plăcute sufletului. 

Scrie un comentariu