Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Culorile și starea de spirit

Publicat de marcela 13.05.2020 0 Comentarii JURNAL DE DESIGNER,

Cum să obținem un ambient echilibrat cromatic și emoțional? 

 
 
Sursa foto:Photo by David Pisnoy on Unsplash
 

Culorile calde generează emotii puternice, de la entuziasm la furie, iar culorile reci sunt denumite și “culorile serenității”, inducând starea de calm.  

Un interior în care se regăsesc numai culori calde devine obositor, iar unul în care se regăsesc numai culori reci, devine tern și trist. De aceea este nevoie de echilibru și armonie cromatică. În general, zona de zi este predominant caldă, iar pentru zona de noapte sunt de preferat tonurile reci.  

Cum echilibrăm un living în care se regăsesc suprafețe mari colorate în tonuri calde? Cu accente în culori reci. Verdele smarald, turquoise-ul, albastrul marin sunt doar cateva exemple care pot echilibra tonurile de lemn cald ale parchetului și mobilierului (stejar, rășinoase, mahon, etc.), precum și nuanțele calde ale pereților (crem, beige, galben, portocaliu, etc.). Aceste accente se pot regăsi în obiecte decorative, textile și mici piese de mobilier. 

În dormitor, însă, tonurile predominate de lavandă, de exemplu, se vor asorta de minune cu accente de culoarea florilor de vanilie! În acest mod obtȚnem un ambient primitor și o atmosferă relaxantă. 

 

Spor la colorat! 

 

Ideiși trucuri de design te așteptă în fiecare săptămână la ”Secrete de designer ” pe www.mamachef.ro - inspirație și informație pentru mămici și pi

Cu drag, 

Daria 

decorator de interioare - designer de textile - magician in amenajari - psiholog de case 

  0728/679.669 

 

Scrie un comentariu