Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Ce vopsea alegem pentru pereți

Publicat de marcela 24.06.2020 0 Comentarii JURNAL DE DESIGNER,
Fie că vrem să renovăm sau să pornim de la 0 cu amenajarea, este recomandat să ne facem corect planul! 
 
Finisajele sunt foarte importante pentru casa noastră, nu numai din punct de vedere estetic, dar şi din perspectiva calității şi caracteristicilor produselor. 
 
Astăzi vom vorbi despre vopselele pentru pereți.
 
vopsea pentru pereti
sursa foto Unsplach
 
Cele mai des folosite sunt cele lavabile, pe bază de apă. În funcție de conținutul de latex, acestea sunt mai mult sau mai puțin rezistente în timp la umiditate, pătare şi uzură. De aceea, pentru spațiile cu un grad ridicat de umiditate, precum băile şi bucătăriile, se recomandă vopsele cu un conținut mare de latex. De asemenea, există vopsele lavabile rezistente la trafic, ideale pentru casele cu copii mici. 
 
Pereții deja tratați cu vopsea lavabilă pot fi protejați suplimentar cu lacuri transparente acrilice. Pentru holuri, camere de copii, casa scării şi alte zone supuse uzurii puternice, lacul acrilic este o soluție salvatoare. Acesta se aplică cu trafaletul, pensula sau aparatul de vopsire, după uscare rezultȃnd o suprafață rezistentă la factorii de uzură şi uşor de curățat. Există o multitudine de lacuri acrilice, cu grade diferite de luciu şi transparență, în funcție de efectul dorit. De asemenea, acestea pot fi colorate pentru a creea efecte decorative. 
 
În concluzie, pentru pereți frumoşi, folosiți vopsele de calitate, rezistente la uzură sau protejați suprafețele gata vopsite cu lacuri speciale! Nu ezitați să cereți sfatul specialiştilor în design interior şi finisaje, înainte de a achiziționa vopsele pentru casa voastră. 
 
 

Ideiși trucuri de design te așteptă în fiecare săptămână la ”Secrete de designer ” pe www.mamachef.ro - inspirație și informație pentru mămici și pitici

Cu drag, 

Daria 

decorator de interioare - designer de textile - magician in amenajari - psiholog de case 

  0728/679.669 

Scrie un comentariu