Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Cand ai nevoie de un designer de interior?

Publicat de marcela 26.09.2019 0 Comentarii JURNAL DE DESIGNER,

Cand ai nevoie de un designer de interior?

 

In momentul in care vrei sa salvezi timp, bani, efort, nervi si, in plus, vrei sa castigi un spatiu corect si estetic!

 

Te intrebi cum sa salvezi bani, cand serviciile de design costa?! Ei bine, pentru ca greselile de amenajare costa si mai mult. Un designer cu experienta a amenajat deja mai multe locuinte si s-a lovit de o serie de probleme pe care va sti cum sa le evite in cazul tau. Iar daca apar probleme noi, chiar si pentru designer (domeniul nostru e destul de imprevizibil si fascinant), experienta il va face sa le depaseasca cu gratie si buget minim. Eu, ca designer, livrez solutii si stiu unde sa caut, ce sa caut si pe cine sa intreb, daca ma depaseste o problema.designer-de-interior

 

Este si in interesul meu sa salvez bani si timp! Daca proiectul iti depaseste bugetul si nu il mai finalizezi, eu nu voi avea ocazia sa imi vad ideile puse in opera, ceea ce este frustrant. Iar timpul este pretios si pentru mine!

 

In Romania apreciem prea putin valoarea serviciilor. De multe ori, avem impresia ca lucrurile sunt simple si distractive. De exemplu, zugravitul! Atat de multe reclame prezinta cupluri vesele dansand si zugravind cu spor, familii intregi vopsind fatada si gardul, pline de elan si voie buna. Va spun din experienta, ca nu este atat de boema si simpla treaba. Daca nu ai experienta, multa experienta si indemanare, vei risipi foarte mult material, vei strica instrumentele de aplicat vopsea, vei munci pe branci ca sa cureti ce ai manjit, iar rezultatul va fi deplorabil. Daca chiar iti doresti sa muncesti cu mainile si sa vezi rezultatul muncii tale, atunci  urmeaza cursuri de vopsit decorativ, exerseaza mult pe placi de rigips pana iti formezi mana si apoi treci la vopsirea peretilor casei tale. Nu uita, tu vei trai in acel ambient si nu iti poti permite experimente esuate!

 

Acelasi lucru se intampla si cu serviciile de design interior. Sunt subestimate!

 

Forumurile, revistele si emisiunile TV nu transforma pe nimeni in designer de interior, medic, avocat sau inginer. Studiile de specialitate si experienta, insa, da!

 

Este o mare diferenta intre a decora un apartament, a rearanja mobila sau a mobila util un spatiu si un proiect de design interior implementat corect. Pentru prima parte, nu este nevoie neaparat de experienta si studiu. Cateva vizite in magazine de mobilier si decoratiuni pot duce la variante “safe” si un rezultat decent. Daca vorbim, insa, de renovare si de amenajarea de “la rosu” sau de “la gri” pana “la cheie”, nu mai este cazul sa le facem “dupa ureche”. Un proiect de design interior complet si corect implementat implica o munca de echipa. Ca designer, colaborez cu arhitecti si ingineri, profesionisti in constructii, furnizori de materiale si utilaje, mobilisti, furnizori de servicii de securitate, curatenie, pana la decoratori si artisti plastici. Astfel, dupa cum scriam la inceput, salvez timpul, banii, efortul si nervii clientului!

 

In speranta ca am raspuns la intrebari de genul “de ce am nevoie de un designer de interior”, “de ce sa platesc pentru servicii de design” si “ce face pentru mine un designer de interior”, va doresc spor la decorat!

Cu drag,

Daria - decorator de interioare - designer de textile - magician in amenajari - psiholog de case

daria@greenwood-team.ro

0728/679.669

https://www.facebook.com/daria.decorator/

 

Scrie un comentariu